A megoldás természetes

Települési szennyvízkezelésre többféle megoldást is kínálunk


A tervezés során a helyi adottságokat, a lakosságszámot, ingatlanok elhelyezkedését, domborzati viszonyokat és helyi anyagi lehetőségeket maximálisan figyelembe vesszük. Ha a feltételek adottak, akkor a csatornahálózat és szennyvíztelep lehet az optimális megoldás, azonban – különösen a kisebb településeken – műszaki, gazdaságossági és persze finanszírozási szempontokat is figyelembe véve lehet, hogy az egyedi szennyvízkezelésben érdemesebb gondolkodni.

 

NINCS OLYAN MEGOLDÁS, AMI MINDENHOVA JÓ, DE MINDENHOVA VAN JÓ MEGOLDÁS.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk abban, hogy ezt megtaláljuk és segítsünk megvalósítani.

SZENNYVÍZTELEP

CSATORNA

EGYEDI TISZTÍTÓK

A szennyvíztisztításban a természetközeli, biológiai tisztítást preferáljuk. A tisztítás hatásfoka a nagyvárosi szennyvíztisztítókéval vetekszik, költsége és karbantartási szükséglete viszont lényegesen kevesebb.

Nád-gyökérmezős és nyárfás telepeink szippantott szennyvízzel is ugyanolyan jól működnek (pl. Ófalu, Balotaszállás), mint a csatornán érkezővel.

Nagyobb mennyiség tisztításakor  biokorongos rendszerű tisztítókkal lehet elérni kiváló eredményt. (Derekegyház, Bezedek és térsége, Nagymágocs, stb.)

Az SBR rendszerű tisztítók főként a nagyobb, 3000 fő feletti településekre ajánlottak, de esetenként megfontolandó, hogy kistelepülésen is ezt a technológiát alkalmazzuk. (pl. Kacsóta)

A választást alapos, mindenre kiterjedő megvalósíthatósági tanulmány előzi meg.

Gravitációs vagy nyomás alatti rendszert?

 

Kétségkívül az egyik legkényelmesebb, ám legdrágább megoldás a csatornázás, hiszen ennek a magas építési költségein túl a fenntartása is sokkal több anyagi forrást igényel az építtető önkormányzat és a használója részéről egyaránt. Épp emiatt nagyon körültekintően kell megválasztani a technológiát, sokkal nagyobb teret kell engedni a szakmai, mint az érzelmi szempontoknak.

Egy megfelelő tapasztalattal és referenciákkal rendelkező mérnökcsapat szakértelme biztos kiindulási pont lehet.

Ha valaki csak az egyik fajta technológiát preferálja - akár a tervező, akár a majdani üzemeltető, akkor gyanakodjon, lehet, hogy az inkább érzelmi, vagy önös érdekből fakadó döntés, mintsem szakmai.

Egyedi tisztítók települési projektekben?

 

Igen, az utóbbi időben házi szennyvíztisztítók telepítése szerencsére  teljes értékű alternatívája lett a csatornázási projekteknek olyan helyeken, ahol a helyi adottságok, a település szerkezete és a lakosság száma ezt indokolja. Teljes települések vagy csak egyes településrészek szennyvízkezelésére jelent kiváló alternatívát. Az utóbbi 1-2 évben  többek között Bácsszentgyörgy, Kerta, Szentantalfa, Lothárd, Patca, és még jó néhány folyamatban lévő önkormányzati projekt keretében, néhány hét alatt, pályázati forrásokat felhasználva sikerült biztosítani sokkal komfortosabb életkörülményeket a lakosságnak. Az ingatlanonként telepített házi szennyvíztisztítók miatt még a falu útjait sem kellett megbolygatni!

 

logo

© PROWATECH Kft. 2019

PROWATECH Tervezői, Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Adószám: 12782701-2-02

Közösségi adószám: HU12782701

Cégj. Pécsi Törvényszék Cégbírósága

Cégj.sz: 02-09-067900

Székhely: H-7831 Pellérd, József A. u. 14.

Tel.:  +36 72 587 034

         +36 70 314 0012

Email: (megnyit)

web: prowatech.com